Zde najdete různé čaje a odkazy:
Diviznový čaj:
Květ divizny zalévejte vodou o pokojové teplotě a nechte macerovat 8–12 hodin. Poté ohřejte na příjemnou teplotu a přeceďte přes jemné sítko, aby v čaji nezůstaly jemné chloupky z květů.
Mátový čaj:
Čerstvé nebo sušené lístky máty zalijte horkou vodou (80–90 °C), nevařte! Louhujte 5–7 minut, aby si mátový čaj zachoval jemnou chuť.
Zázvorový čaj:
Plátky čerstvého zázvoru dejte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 5 minut. Poté stáhněte z ohně a nechte chvíli odstát. Přidejte citron a med dle chuti.
Heřmánkový čaj:
Heřmánkové květy zalijte vroucí vodou a přikryjte. Louhujte 5–10 minut, poté přeceďte. Nejlepší je pít čaj hned, jakmile trochu zchladne.
Meduňkový čaj:
Zalijte lístky meduňky vodou o teplotě 80 °C, nechte louhovat maximálně 5 minut, aby si čaj uchoval jemnou a uklidňující chuť.
Kopřivový čaj:
Sušené listy kopřivy přelijte vroucí vodou a nechte louhovat 8–10 minut. Pijte čerstvý čaj, ideálně ráno, pro očistu organismu. Ideálně ještě s jednou bylinkou nebo s kolečkem citrónu.
Víš co jím? - odkaz na zdravé stravování
Mýty ve výživě. - odkaz na stránky výživy
Tento web využívá soubory cookie. Podrobnosti naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů
Odmítnout
OK